design,  kleur,  nieuw ontwerp

Ons nieuwe huis

Een nieuw huis.
Het eerste project op deze website gaat over ons huis. We, mijn man en ik, hebben in mei 2017 ons nieuwe huis gekocht. Ons officiële eerste huis samen. Het is een huis met karakteristieke elementen. Ook een huis waarvan veel karakteristieke elementen verloren zijn gegaan. We hebben ongeveer 11 maanden geklust. Bijna alles van de verbouwing hebben we zelf gedaan. We zijn heel erg trots op het resultaat. Al is nog niet alles af en laten de puntjes op de ‘i’ ons niet met rust, we wonen er met plezier.

De verbouwing. ‘Alles mag eruit’ daar kwam het wel op neer tijdens het klussen. We keken op een gegeven moment van de kelder naar de nok van het dak. Het is heel gaaf om te zien en wat een werk staat er dan op je te wachten. Houten balken vervangen door betonnen broodjes, vloerverwarming erin, de spouwmuren geïsoleerd met korrels, nieuwe dakramen op zolder, daarna nieuwe muren plaatsen, en een nieuwe trap erin. Dan de afwerking, zoals de keuken, de badkamer, het tegelwerk, de vloeren en alles heerlijk nieuw schoon wit.

De plannen van het huis had ik in de maanden ervoor gemaakt. We wisten precies wat we wilden, al veranderde er  wel wat kleine dingen. Maar de indeling stond vast, samen met de belangrijkste elementen zoals bijvoorbeeld de aanbouw. De aanbouw is een heel belangrijk deel van het huis geworden, daarin staat de keuken, de rest is van die ruimte is woonkamer. Boven zijn drie slaapkamers en de zolder. De badkamer is na lang twijfelen toch beneden gebleven, deze is verplaatst naar waar eerst de keuken stond.

Om het huis een nieuw karakter te geven hebben we gekozen om de aanbouw niet in baksteen te maken, maar in hout. De gevel bestaat uit allemaal latjes hout die we laten verweren. Het hout is Siberisch lariks en is goed geschikt als gevelbekleding. Het hout is niet behandeld, waardoor het steeds wat grijzer wordt. Verder bestaat de aanbouw uit een glazen gevel met een zijraam. Dit raam bevalt heel goed, in de zomer komt de avondzon nog net naar binnen, maar wat vooral zo fijn is het verruimt het beeld naar buiten toe.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.